Fiberanslutning – Hur går det till?

Fiber

Utbyggnaden av nätet sker i olika etapper, vi bygger gata för gata, område för område. Vi börjar med att göra en intresseundersökning i ett område. Visar det sig att intresset är tillräckligt stort så kommer vi att skicka ut fiberavtal som ni får underteckna och skicka tillbaka till oss, därefter sker fiberanslutningen enligt stegen här nedanför!

Steg för steg

1. Under veckorna efter ni skickat in fiberavtalet kommer vi att sammanställa alla avtal för att få en överblick på hur intresset för fiberutbyggnaden ligger till. Det område vi beslutar oss för att börja gräva kommer att få information hemskickad och vi kommer att ha folk ute i området som planerar vart grävning ska ske. Ni som kund får möjlighet att välja vart avlämningspunkten vid tomtgräns ska vara, det är dock möjligt att det inte går att välja avlämningspunkt under vissa omständigheter. Vi meddelar er det i så fall.

2. När grävning har påbörjats i området kommer rör för fibern att läggas ner och vi gräver fram till er tomtgräns.

3. Ni får information om att nu blir det dags att gräva på er egna tomt. Har ni valt att vi ska gräva åt er så kommer ni att få pinnar av oss som ni får sätta ut på er tomt som anvisning vart ni önskar att det grävs. Rör hämtas hos oss. Diket som ska grävas blir ca 3dm brett och 2-3dm djupt.

4. Fiberkabeln dras in genom röret fram till fastigheten, svetsningar mot stamfibern sker.

5. Installation av fibern, inborrning genom fasad och montering av den aktiva utrustningen sker.

6. Nu är allt klart och det går att komma igång med tjänsterna via fibern! Ev. kabeldragning som behövs inne i fastigheten står du som fastighetsägare själv för. Vi kan hjälpa till mot timdebitering.