Fiberanslutning

LidNet bygger fibernät i Enköpings kommun. Att ha fiberanslutning till sin bostad har många fördelar; du får möjlighet till blixtsnabbt bredband samt stort utbud av TV-kanaler, både vanliga och även HD-kanaler. Du har även möjlighet att använda IP-telefoni genom fiberkabeln. Vi har dessutom inga begränsningar på hur mycket datatrafik som du får förbruka.

Fiberkabeln är inte ledande, vilket innebär att åska inte ställer till med samma problem som när man har en anslutning via kopparledningen, t.ex. ADSL. Kapaciteten som fiberkabeln erbjuder är enorm, detta innebär att du får en anslutning som inte bara är stabil, den är framtidssäkrad. Du får en stabil och säker anslutning, inte bara idag, utan även för framtidens krav och behov!

Vad får man med en fiberanslutning?
•    Framtidssäkert, informationen färdas med ljusets hastighet vilket betyder närmast obegränsad kapacitet. Hastigheten är upp till 1000Mbps (1Gbps) idag, och framtida uppgradering kräver endast byte av ändutrustning.
•    Fiber har överlägset bäst prestanda jämfört med andra tekniker, så som ADSL, 3G, 4G.
•    Hastigheten är oberoende av avstånd, antalet användare och andra faktorer. Informationen färdas snabbare från punkt till punkt, perfekt för spel och andra krävande tjänster.
•    Åsksäkert, eftersom fiberkabeln inte är strömledande.
•    Telefoni med samma nummer och telefoner men utan fast avgift.
•    TV till alla uttag i huset utan box. Möjlighet till 100-tals kanaler; Sport-, film- och HD-kanaler. Perfekt bild hela tiden, även vid oväder.

Villa / Radhus

För att ansluta fiber till din fastighet så krävs det att ett visst antal grannar önskar anslutning också, alternativt att vi finns i närheten.

För att kontrollera anslutningsmöjlighet, välj ”Anmäl fiberintresse” i menyn högst upp under ”Fiberanslutning”.

Har ni en samfällighet går det givetvis bra att ni kontaktar oss för en gemensam intresseanmälan! Uppge hur många intressenter ni har så återkommer vi till er.

Bostadsrätt

För bostadsrätter krävs det att hela föreningen väljer att ansluta oss. Kontakta ordförande i din förening eller ta upp det på kommande möte och be därefter att styrelsen kontaktar oss på noc@lidendata.com för att få en offert.

Det går även bra att använda formuläret via ”Anmäl fiberintresse” från menyn högst upp på sidan.

Lägenhet

Vi levererar just nu bredband via fiber till flera hyreshus i Enköping.

Kontakta oss så kan vi kontrollera om din lägenhet är ansluten!