Fiberanslutning

Framtidssäkra din fastighet med fiber från LidNet

Lidén Data Internetwork bygger fibernät i Enköpings kommun med omnejd. Att ha fiberanslutning till sin bostad har många fördelar; du får möjlighet till blixtsnabbt bredband samt stort utbud av TV-kanaler, både vanliga och även HD-kanaler. Du har även möjlighet att använda IP-telefoni genom fiberkabeln. Vi har inga begränsningar på hur mycket datatrafik som du får förbruka.

Fiberkabeln är inte ledande. Fibern skickar din information med hjälp av ljus, vilket innebär att kapaciteten är i stort sett obegränsad. Det betyder dessutom att åska och oväder inte ställer till med problem som när man har en anslutning via kopparledning, t.ex. ADSL eller Kabel-TV. Med fiber får du får en stabil, säker och snabb anslutning, inte bara idag, utan även för framtidens krav och behov.

Vad får man med en fiberanslutning?

  • Framtidssäkert. Informationen färdas i fiberkabeln med ljusets hastighet vilket betyder närmast obegränsad kapacitet. Idag erbjuder vi upp till 1000 Mbps till privatkunder, men framtida uppgraderingar till ännu högre hastigheter kräver endast byte av ändutrustning! Till företag erbjuder vi redan idag 10 000 Mbps.
  • Åsksäkert. Fiberkabeln inte är strömledande.
  • Stabilt. Till skillnad från andra tekniker så som ADSL och mobilt bredband, så är hastigheten och stabiliteten oberoende av avstånd och atmosfäriska faktorer. Perfekt för spel och krävande tjänster!
  • TV med knivskarp bild. Med baspaketet kan du få TV till alla uttag i huset utan box, och genom vår Digital-TV får du möjlighet till 100-tals kanaler; Sport-, film- och HD-kanaler. Perfekt bild hela tiden, även vid oväder.
  • IP-Telefoni. Möjlighet till till telefoni via bredbandet utan fast avgift, med möjlighet att behålla samma telefonnummer och telefoner.

Villor och Radhus

För att ansluta fiber till din fastighet så krävs det att ett visst antal grannar önskar anslutning också, alternativt att vi redan finns med fiber i närheten. För att kontrollera anslutningsmöjlighet, välj ”Anmäl fiberintresse” i menyn högst upp under ”Fiberanslutning”.

Har ni en samfällighet går det givetvis bra att ni kontaktar oss för en gemensam intresseanmälan! Uppge hur många intressenter ni har så återkommer vi till er.

Bostadsrätter

För bostadsrätter krävs det att hela föreningen väljer att ansluta till oss. Kontakta ordförande i din förening eller ta upp det på kommande möte och be därefter att styrelsen kontaktar oss för att få en offert.

Det går även bra att använda formuläret via ”Anmäl fiberintresse” från menyn högst upp på sidan.

Hyreslägenheter

Vi levererar just nu bredband via fiber till flera hyreshus i Enköping, kontakta oss för att kontrollera om din lägenhet är ansluten!

Om din lägenhet inte är ansluten krävs det att din hyresvärd väljer att ansluta fiber från oss.