adsl

Min hastighet har sjunkit rejält på sistone, vad är fel? ⇩

Detta kan bero på att något har hänt med kopparledningarna hem till dig, alternativt något med utrustningen eller telefonijacket.

Som första steg i felsökningen kan du testa att starta om din utrustning genom att göra den strömlös. Blir det inte bättre, testa mät med kabel om du ej gjort det.

Är det fortfarande inte bra, kontakta oss för direktkoppling av dator mot modem samt att vi ev. kan justera uppkopplingen.

Hjälper inte detta kommer vi att begära att du testar med ett nytt modem samt även en ny splitter. Detta kan du låna från vårt kontor i Enköping.

Min uppkoppling är instabil, ADSL-lampan blinkar i tid och otid. Vad gör jag? ⇩

Detta betyder att modemet tappar kontakten med telestationen. Detta kan bero på väldigt många anledningar. Vi kan testa justera din uppkoppling härifrån och ibland räcker detta.

Kvarstår problemet är det bra att testa byta modem samt den s.k. splittern, själva telefonkontakten till modemet, då dessa är möjliga felkällor.

Modem kan du köpa på öppet köp från oss i upp till 30 dagar om du besöker vårt kontor i Enköping.

Vilken hastighet kan jag få? ⇩

Detta varierar stort när det gäller ADSL då tekniken är beroende av ledningslängden. Har man långt till telestationen går tyvärr hastigheten ner och vi kan ej göra något åt detta.

Om du önskar en uppskattning på hur snabbt bredband du kan få via ADSL, kontakta då vår kundtjänst.

Ingår det något modem? ⇩

Nej, du kan dock köpa ett modem från oss om du önskar. Dessa kostar 350 kr och har ingen inbyggd routerfunktion, utan du kan själv välja fritt vilken utrustning du önskar koppla på bakom modemet.

Måste jag använda ett modem från er? ⇩

Nej, vi har inga krav på det. Dock kan vi ej lämna support på utrustning som ej är köpt hos oss. Vi kan berätta för dig vilka inställningar du behöver göra, men hur du ändrar dessa kan vi tyvärr inte hjälpa till med.

Kan ni leverera ADSL till mig? ⇩

Vi kan leverera ADSL till i stort sett alla fastigheter inom Enköpings kommun som har kopparkabel ansluten till sig. Det finns dock några undantag, om du vill vara säker innan du beställer, kontakta oss.

Vi levererar även i flera stadsnät, t.ex. Tierps stadsnät, Hudiksvalls stadsnät m.fl.